Admin

Schedules

Virtual Instruction Schedule Breakdown

  • Student schedules are set up on an A/B day rotation.
  • During the period of remote learning, students will attend A day classes on Mondays and Thursdays, and B day classes on Tuesdays and Fridays.   
  • Each day will consist of four 50-minute classes followed by 30 minutes of independent work time designated for that class.  The teacher will be available to students as they complete their independent work.
  • It is recommended that students start any homework during this teacher-supported time and, ideally, complete it during that time or that evening.   
  • Teachers will post a link to their class meeting on their class’s landing page in Schoology.  When students open their schedules in Schoology and select a class, they will see the link for the class meeting. Click on the link to join the meeting. 

Students are encouraged to print out the blank schedule below and fill it in with their class info.

Student Fill In Schedule


Check out the video below for a step by step walkthrough on how to sign in to Google Meets for your virtual class meetings.
How to Properly Sign In to Google Meet



Regular in-person schedule info


Academic classes meet based on the BCPS Middle and High School A Day / B Day Schedule rotation, which means that classes meet every other day.  


Bell Schedule Image

Parkville Middle School follows a four-period per day schedule.  Each student’s schedule is made up of four ninety minute mods (classes) per day.  Three of the classes are academically-oriented, while one class will be an elective, such as band, art, or music. 

 

6

7

8

HOMEROOM

8:15-8:25

 

 

 

Squire Time

8:25-8:45

 

 

 

MOD 1

8:45-10:05

(80 min.)

 

SPECIALS

MOD 2

10:05-11:25

(80 min.)

SPECIALS


MAGNET

 

MOD 3

11:25-1:20

(115 min.)

MAGNET

11:25-12:05

(40 min.)

 

*LUNCH A

11:25-11:55

 

11:25-12:50

(85 min.)

 

*LUNCH B

12:05-12:35

 

11:55-1:20

(85 min.)

12:35-1:20

(45 min.)

 

*LUNCH C

12:50-1:20

 

MOD 4

1:20-2:45 (85min.)

 

 

SPECIALS

MAGNET